Kérdése van? Segítségre, konzultációra van szüksége? Vegye fel velem a kapcsolatot!

+ 36 30 242 1674

Híd

Zseniális animáció a csak a saját érdekeik ködében lebegő figurákról, akik erőszakosan próbálják meg keresztülvinni szándékukat, a másik szempontjait figyelmen kívül hagyva. Pedig mire jutnának kompromisszummal? Nézze meg a videót!

A Híd (animációs rövid film) négy karakterről szól, akik megpróbálnak átkelni egy hídon. A csak a saját szándékukra és érdekeikre koncentráló szereplők, az átkelés közben egymást akadályozzák. A látványos animáció középpontjában a nézeteltérés és versengés áll, amely mindannyiunk számára ismerős élethelyzet a mai versengő, profitorientált, szűkösségi alapokra épülő (nincs mindenki számára elegendő élelmiszer, ivóvíz, lakás, pár stb.) ipari világunkban.

A film életre kelti a vitás, konfliktusos helyzetekben megjelenő megkeményedésnek, büszkeségnek, makacsságnak, a csak a saját érdekekre fókuszálásnak, egymás meg nem hallgatásának és az agressziónak a kimeneteli lehetőségeit. Tanulságként láthatjuk a filmben a kompromisszumos megoldás előre vivő erejét is. Amikor a saját nézőpontjukat kitágítva, a másik igényeit is figyelembe vevő állatok egymást segítve végül mindketten elérik céljukat, és nyertes-nyertes pozícióban vidáman, és nyugodt lélekkel, feszültségmentesen válnak el egymástól.

Ez a kisfilm jól szemlélteti a mediáció előnyét. A mediátor a megfelelő kommunikációs szabályok és keretek alkalmazásával segítséget nyújt a megkeményedett álláspontok sérülés nélküli feladásában, a nézőpont kitágításában és a nyer-nyer pozíció megtalálásában.

A kisfilmet Ting Chian Tey animációjából a Thesis Film készítette 2010-ben, amikor is az animátor a Képzőművészeti Egyetemre járt.  A zenét Greg Gauba szerezte.

Forrás: tingtey.com

Kapcsolódó cikkek:

Miért őrölnek fel minket a konfliktusaink? – 1. rész
Miért őrölnek fel minket a konfliktusaink? – 2. rész
Miért őrölnek fel minket a konfliktusaink? – 3. rész

Hozzászólások

hozzászólás